Новини
Д-р Пинторе консултира и оперира във Вита
27.06.2017

Италианският ортопед отстранява Hallux Valgus (неприятното кокалче на крака)

От април 2017 г. в МБАЛ "Вита" консултира и оперира доц. д-р Ернесто Пинторе. Италианският специалист е ортопед и травматолог с повече от 30 години опит в наследствени и придобити деформации на стъпало, китки, колена и други. Д-р Пинторе извършва операции в целия обем хирургични ортопедични интервенции, с изключение на гръбначна хирургия и детска ортопедия ( деца до 6 г.). Член е и на Българския лекарски съюз. Българските пациенти могат да получат консултация и лечение на едни от най-честите заболявания на предната част на стъпалото  - халукс валгус (Hallux Valgus), болка в областта на метатарзалните кости, пръст-чукче. Халукс валгус представлява деформация на ставата в основата на големия пръст на крака. При това състояние големият пръст е изкривен в посока към останалите пръсти и ги притиска, като това води до допълнително изпъкване на ставата на големия пръст. Кожата в областта на деформацията обикновено е болезнена и зачервена. Лечението включва хирургичен достъп през кожата (около 0,5 см) под рентгенов контрол. Този тип миниинвазивна интервенция се нарича „перкутанна хирургия“. При нея няма разрези, както е в традиционната, хоспитализацията е много кратка и резултатите са 97-98% успешни.

„Във Вита уважаваме доказаните специалисти. Д-р Пинторе има световна практика и пациентела. Надявам се да удоволетвори нуждите и на българските пациенти,“ коментира д-р Тихомир Савчев, управител в МБАЛ „Вита“ София.

Д-р Пинторе преглежда и извършва операции в България всеки месец. Цената на консултацията е 80 евро (левовата равностойност), а за операция на едно стъпало – 950 евро (левова равностойност). При въпроси и за записване на час за консултация с доц. д-р Пинторе, обадете се на тел.: 0879 815 800.

Свързани материали:
Сподели:


big_logo4big_logo6big_logo7big_logo3big_logo2big_logo1
дизайн и програмиране: УебДизайн